Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Mayıs 2009 Pazartesi

BERİL BEBEK Lİ POAÇA :)))))

Bugün çok tatlı bir anne ve bebek ziyaretine gittim..Beril bebek aramıza katılalı henüz 40. günü ve daha çok minicik nefes alan bir canlı:) Birgül'ü enson hatırladığımda heycanla beril bebeği bekliyordu ve izne ayrılmıştı.şimdi gördüğümde heycanı geçmiştir diyordum ki hamileliğinden dahada heycanlı onun her geçen gün büyümesini yürek küpürtüsüyle bekliyor ve izliyor.
Anne olmak okadar zor ki...öyle bir özveriki ilk daha anne karnına düştüğü gün başlıyor zorluklar ve en önemli değerlerinizi gençliğinizi veriyorsunuz..sevgilerin en yoğununu,uykuların en tatlısını,özverilerin sınırsızını.............ucu bucağı olmayan ,Türkçede karşılığı bulunmayan,dünyada hiçbir dilin anlatmaya yetecek kadar zengin olmadığı sonsuz bir var oluş annelik.canım arkadaşım beril ve eşinle uzun ,sağlıklı bir yaşam diliyorum ve o çok sevdiğin galetalı poaçaların tarifini birkez daha senin ve beril bebek için yayınlıyorum.(sağlıklı lezzetler)

HAMURU İÇİN:
-250 gr.margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-1 adet yumurta akı
-1 pakat kabartma tozu
-5 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı tuz

İÇ MALZEMESİ İÇİN:
-3 adet patates
-tuz,pulbiber vekarabiber
-ÜZERİ İÇİN:
-1 adet yumurtanın sarısı
-1 su bardağı galeta unu
YAPILIŞI:
-İç malzemesi için öncelikle patatesleri haşlayın.haşlanan patatasleri püre haline getirin.
-üzerine tuz,karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırın.
-hamur için margarin (oda sıcaklığında..),sıvı yağ,yoğurt,yumurta akı,kabartma tozu,un ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinize yapışmayacak şekilde bir hamur elde edin.
-hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
-her bir parçayıelinizle açıp,içinehazırladığınız patetesli karışımdan yerleştirerek kapatın ve yuvarlayın.
-üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın.
-tepsiye aralıklarla dizin.(ben yağlı kağıt yada folyo seriyorum tepsilerime:)
-önceden ısıtılmış 180C' fırında 25-30 dk. pişirin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder