
MALZEMELER;
-4 yemek kaşığı margarin
-2 yemek kaşığı kepekli un
-300 gr.taze veya konserve kuşkonmaz(ben konserve kullandım)
-1 adet kuru soğan
-2 su bardağı yağsız süt
-4 su bardağı tavuk suyu veya hazır bulyonlar
-2 yemek kaşığı yoğur
-3 diş sarımsak
-tuz,karabiber ve süslemek için taze soğan sapı
YAPILIŞI;
-taze kuşkonmazları ayıklayıp küçük parçalar halinde doğrayın,konserve kuşkonmaz ise suyunu süzüp doğrayın
-kuru soğanı yemeklik doğrayın.sarımsakları ayıklayıp kıyın
-taze soganları ayıklayıp kıyın
-derin bir tencerede margarini kızdırıp,içine kuru soğanı,sarımsakları ilave edin.soğanlar pembeleşene kadar kavurun
-içine kepekli unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
-tavuk suyunu,sütü ilave edip iyice karıştırın
-kuşkonmazları,tuzu,karabiberi ekleyip birtaşım pişirin
-çorbanın pişmesine yakın küçük bir kasenin içerisine yoğurdu veçorbanın suyundan 2 yemek kaşığı ilave edip karıştırın
-terbiyeyi çorbaya ilave edip kaynama noktası gelene kadar pişirin
-kaselere alıp üzerine taze kıyılmış soganları serpip servis yapın.(sağlıklı lezzetler)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder