Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Mayıs 2009 Pazar

ÜÇ RENKLİ PATATES SALATASI


MALZEMELER:

.Patates (haşlanmış ve çatalla ezilmiş)
-Havuç (rendelendikten sonra tavada 5 dakika kadar pişirilmiş olacak)
-Taze soğan,maydanoz (ince kıyılmış)
-1 çay bardağı kadar konserve mısır
-mor lahana (ince kıyılmış)
-zeytin yağı,limon suyu7.tuz,karabiber istediğiniz baharatlar
YAPILIŞI:
-Öncelikle haşlanmış patateslerimizi çatalla ezip zeytinyağını ve limon suyunu ve baharatlarını ilave edip karıştırıyoruz.
-Bu karışımı 3 parçaya ayırıp ayrı ayrı kaplara koyuyoruz.
-İlk karışıma rendelenmiş havuçlarımızı koyup karıştırıyoruz.
-Kullanacağımız kek kalıbını veya herhangi bir borcam v.b kalıbımızın içini streç film ile kaplıyoruz
-Kalıbımızın içine ilk önce havuçlu karışımımızı koyup bastırarak yerleştiriyoruz.
-2.karışımımıza ince doğranmış soğan ve maydanozlarımızı koyup karıştırdıktan sonra havuçlu karışımımızın üzerine koyup bastırarak yerleştiriyoruz.
-3.karışımımıza da konserve mısırlarımızı ince doğranmış mor lahanamızı karıştırıp kalıbımıza yayıyoruz.
-Dolapta 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra bir servis tabağına kalıbımızı ters çevirip yerleştiriyoruz.•Arzuya göre üzerine mayonezli yoğurt karışımı veya farklı soslar dökerek servis edebilirsiniz.
(pastacıkız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder