Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Eylül 2009 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZKİ BOMBA KEK

   Ben ilk yediğimde hemen ikincisini yapmam gerektiğini düşündüm..görünüşü çok zor olsa dedirten ama başına geçince zor olmadığı anlaşılıyor.
    öncelikle derin bir kasede yumurta ve 6 kahve fincanı toz şekeri çırpın.unu ilave edip iyce karıştırın.hamuru ikiye ayırın.ayırdığınız hamurlardan birisini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin yarısını kaplayacak şekilde enlemesine dökün.
    hamurun kalan yarısına kakao ekleyip karıştırın ve tepsinin kalan yarısına dökükün.170 C fırında pişirin.sıcak pandispanyanın bir kenerına uzunlamasına 2 adet musu koyun ve rulo şeklinde sarın.ikişer parmak kalınlığonda dilimleyin.birkaç dilimi ayırıp kalanını yovarlak ve kalın bir kaba  ortası alacak,kenarları dolu kalacak şekilde sıkıca bastırıp dizin.
    KREMA İÇİN;
 Tos şeker,mısır nişastası,un ve sütü çırpın.tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.ocaktan aldığınız kremayı hindistan cevizi ile 5-10 dk. çırpın.daha sonra margarini ilave edip çırpmaya devam edin.ılık kremayı hazırladığınız kek kalıbının içine dökün.ayırdığımız dilim parçalarıyla tabanını kapatın.yarım saat kadar buzlukta beklettikten sonra buzdolabı katına alıpbir gece bekletin.ters çevirip servis tabağına alın.dilimleyerek servis yapın.
   MALZEMELER:
-6 adet yumurta
-6 kahve fincanı toz şeker
-6 kahve fincanı un
-3 çorba kaşığı kakao
-2 adet muz
  KREMA İÇİN;
-7 çorba kaşığı toz şeker
-6 çorba kaşığı mısır nişastası
-3 çorba kaşığı un
-1 litre süt
-6 çorba kaşığı hindistancevizi
-125 gr.eritilmiş margarin
(sağlıklı lezzetler ......)
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder