Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Şubat 2011 Perşembe

mayalı krep

Malzemeler:

2 Su bardağı un
3 Su bardağı süt
1 paket kuru maya
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Un, kuru maya, şeker ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları mikser ile köpürene kadar çırpın. Ilık sütü de ekleyerek çırpın. Daha sonra unlu karışıma yavaş yavaş ekleyerek düşük devirde çırpın. Sulu bir kıvam elde edeceksiniz. Eğer krepleriniz kalın oluyor ise hamurunuzun kıvamı yoğun demektir. Üstünü örterek 40-45 dk. mayalanmaya bırakın. Kızgın teflon tavaya (22 cm) 1 kepçe krep hamurunu dökün. Tavanın her yerine eşit miktarda dağılmasına dikkat edin. Krepin alt tarafı pişmeye başladığında krepiniz göz göz olacaktır. Arkalı önlü pişirdikten sonra dilediğiniz malzemeler ile servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder