
MALZEMELER:
-4 su bardağı un
-1 çorba kaşığı yoğurt
-1 su bardağı su
-tuz,karabiber
-1 adet soğan
-125 gr. yağsız kıyma
-1 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
-soğanı rendeleyin.bir kapta kıyma,rendelenmiş soğan,tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın.
-hamur için unu bir kaba eleyin.üzerine yoğurt,tuz ve suyu ekleyip yoğurun.ele yapışmayan bir hamur elde edin.
-hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 eşit beze koparın.hamurların her birini unlanmış tezgahta merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.


-yarım ay biçiminde kapatıp kenarlarına bastırarak ya da bir hamur keseceği ile keserek sıkıca birleştirin.
-kızgın yağda her iki tarafıda altın sarısı renk olana kadar kızartın.
-süzdürerek yağdan alıp,üzerine havlu kağıtserilmiş bir tabağa çıkartın.sıcak olarak servis yapın.
AŞCININ NOTU;
-böreklerin kenarlarını kapattıktan sonra çok bekletmeyin.kuruyan börekler kabarmaz.kızarma yağının çok sıcak olmasına dikkat edin!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder