Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Mayıs 2009 Cumartesi

ÇİĞ BÖREK

Üst komşum ayşen hanımın yapıp ;bizimde ''komşuda pişer bizede düşer''atasözünden yola çıkarak oturup birgüzel karnımızı doyurduğumuz ama önce fotoğrafladığım ve sonrasında tadına doyamadığım pratik bir börek ..herkesin gönül rakatlığıyla denemesini tavsiye ederim..yanında da iyi demlenmiş çay...
MALZEMELER:
-4 su bardağı un
-1 çorba kaşığı yoğurt
-1 su bardağı su
-tuz,karabiber
-1 adet soğan
-125 gr. yağsız kıyma
-1 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
-soğanı rendeleyin.bir kapta kıyma,rendelenmiş soğan,tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın.
-hamur için unu bir kaba eleyin.üzerine yoğurt,tuz ve suyu ekleyip yoğurun.ele yapışmayan bir hamur elde edin.
-hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 eşit beze koparın.hamurların her birini unlanmış tezgahta merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.









açtığınız hamurlara harcı paylaştırın
-yarım ay biçiminde kapatıp kenarlarına bastırarak ya da bir hamur keseceği ile keserek sıkıca birleştirin.
-kızgın yağda her iki tarafıda altın sarısı renk olana kadar kızartın.
-süzdürerek yağdan alıp,üzerine havlu kağıtserilmiş bir tabağa çıkartın.sıcak olarak servis yapın.
AŞCININ NOTU;
-böreklerin kenarlarını kapattıktan sonra çok bekletmeyin.kuruyan börekler kabarmaz.kızarma yağının çok sıcak olmasına dikkat edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder