Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Mayıs 2009 Cumartesi

TARÇINLI MAYALI KEK

MALZEMELER:
3 bardak un
1 yumurta
1/4 bardak sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı kuru maya
bir fiske tuz
3 yemek kaşığı süt tozu
1 kahve fincanı toz şeker
bir su bardağı ılık su
ayrıca:
toz şeker ve tarçın
üzerine:
200gr yoğunlaştırılmış, tatlandırılmış süt*
YAPILIŞI:
-malzemelerin hepsi derin bir kapta karıştırılır ve 15 dk. bekletilir.
-hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanıp önce toz şekere sonra tarçına bulanır.
-istediğiniz bir kek kalıbı yağlanır ve toplar icerisine serpiştirilir.
-tekrar yarım saat mayalanması beklenir ve 160 C' de yarım saat pişirilir.
-üzerine yoğunlaştırılmış,tatlandırırmış süt dökülür.
(değişik bir kek..portakal ağacına teşekkürler)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder