Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Nisan 2011 Pazartesi

ŞATOBİRYAN

MALZEMELER:
4 dilim bonfile ,biftek
4 dilim tost ekmeği
4 dilim kaşar petniri veya tost kaşarı
kekik
süt
tuz
karabiber
sıvı yağ
SOS:
1 baş soğan
1 adet havuç
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
tane karabiber
tuz
2 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı salça
bir tutam maydanoz
2 defne yaprağı
YAPILIŞI:
soğan ,havuç,sarımsak,un kavrulacak
salçayıda ekleyeceğiz
kaynamış su ile üzeri örtülene kadar döküp maydanoz saplarını ekleyelim,defne yaprağı,karabiber,tuz,ekleyelim.
özleşene kadar kaynatalım.
sonra süzgeçten geçirerek süzelim.
tost ekmeklerini kızartalım.
tavada bonfile etlerimizide istediğimiz oranda kızartalım
bir bor cam içerisine dizelim etlerimizi
üstlerine kızarmış tost ekmeklerini onun üstünede kaşarları koyalım sosu ilave ederek
200C de fırınlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder