
MALZEMELER;
-2 yemek kaşığı margarin
-2 tepeleme yemek kaşığı kepekli un
-3 yemek kaşığı domates salçası veya 2 kutu domates püresi veya 3 adet domates
-3 su bardağı yağsız süt
-3 su bardağı et suyu (3 su bardağı suya 1 adet hazır et suyu eritilebilir)
-1 su bardağı haşlanmış bezelye
-2 yemek kaşığı yağsız kaşar rendesi
-tuz
-karabiber
YAPILIŞI;
-Derin bir tencerede margarini eritip,kızdırın.içerisine salçayı veya domates püresini ilave edip,salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.(ben 1 yemek kaşığı salça,bol domates rendesi kullanıyorum)
-salçanın kokusu çıkınca kepekli unu ekleyerek ilave edin(normal bir un da olur)
-un kokusu dağılana kadar ve pembeleşene kadar kavurun
-içerisine yavaş yavaş et suyunu ilave edin
-tuz ve karabiberi ilave edin ve topaklanmadan karıştırın
-10 dk. kaynamaya bırakın
-çorba kaynadıktan sonra ılık sütü,haşlanmış bezelyeyi ilave edin(çiğ krema'da kullanabilirsiniz)
-5 dk.pişirin
-çorba kaselerine alıp üzerlerine birer tutam taze nane ve yanında kaşar ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder