Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Mayıs 2009 Salı

MANTARLI-HİNDİ JAMBONLU SPAGETTİ






MALZEMELER;
-1 paket spagetti
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-Biraz tuz
-2 yemek kaşığı margarin
HARCI;
-3 yemek kaşığı zeyyinyağı
-1 adet kuru soğan
-4 dilim hindi janbon
-1 adet domates
-3 diş sarımsak

-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
-Mantar (dilediğiniz kadar)
-tuz
-karabiber

YAPILIŞI; -kuru soğanı yemeklik doğrayın.
-sarımsakları ayıklayıp kıyın
-hindi janbonu şeritler halinde doğrayın
-Mantarları yıkayıp kuruttuktan sonra dilimleyin.
-domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. -derin bir tencerenin icine su doldurun ve içerisinezeytin yağını,tuzu ilave edip kaynatın.
-makarnayı İtalikkaynadıktan sonra tencereye dik şekilde koyun ve yumuçadıkça elinizle bastırıp kırmadan phaşlayın.
-suyunu süzdüğünüz makarnaları soğuk sudan geçirin.
SOSU İÇİN;-yayvan bir tavada zeytinyağını kızdırıp,kuru soganı,sarımsakları ilave edin.soğanlar penbeleşene kadar kavurun.
-içine jambonları ve mantarları ilave edin.
-enson olarak içine küp doğranmış domatesleri,kırmızı pul biberi,fesleyeni,tuzu,karabiberi ilave edip harçı biraz pişirin.
-sıpagetilerle harmanlayıp servis edin.(sağlıklı lezzetler)

2 yorum:

  1. çok güzel olmuş elinize saglık uşak a yolumuz duserse yemek isteriz

    aysegul ılker hatipoğlu

    YanıtlaSil