
-1 kilo taze meyve
-1,5 su bardağı esmer tos şeker
-1 limorun suyu
-2 su bardağı su
-2,5 su bardağı krem şanti
YAPILIŞI;
-mevsimin taze meyvelerinden eşit miktarlarda alın
-yıkayıp kurulayın
-gerekiyorsa kabuklarını soyun
-meyveleri eşit boyutlarda doğrayın
ŞURUBU HAZIRLAMAK İÇİN;
-şeker,limon suyu ve suyu bir tencereye koyup bir taşım kaynatın
-tencereyi bir kenara alıp soğumaya bırakın
-doğranmış meyveleri bir kaseye koyup üzerine şurubu dökün
-dilerseniz 1-2 çorba kaşığı likör ilave edin
-şurubun içinde meyveleri buzdolabımda 2 saat dinlendirin
-servis yapacağınız kase veya bardakları buzdolabında iyce soğutun
-meyveleri süzerek kaselere aktarın
-üzerine şuruptan 1-2 kaşık dökün
-kremşanti ile servis edin(sağlıklı lezzetler)mutlaka denemelisiniz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder