Hani hep kabarmayan,sert poaçalardan yakınırız ya işte bu onlardan değil. ilkte huyunu suyunu bilmediğimden olmamıştı ama 2. de gerçekten lezzetli pufidik poaçalarım vardı inanamadım:))sanırım bütün sorunum ,pişmeme kaygısıyla biraz daha derken onları katılaştırıyordum . haydi hanımlar sabah kahvaltısında çayın yanına ne güzel yakışır bunlar:::........
MALZEMELER; -1 su bardağı çiçek yağı
-1,5 su bardağı ılık su
-birtane kuru yada yaş maya
-tuz,bir tatlı kaşığı şeker
-1 yumurta akı (sarısı az şekerle karıştırılıp üzerine..)
YAPILIŞI;
-tüm malzemeler geniş bir kaba koyulur azar azar un ilave ederek yoğrulur
-20 dk.hamur dinlendirilir
-ele yapışmayacak kıvamda istenilen büyükte bezelere ayrılır
-ortaları açılıp istenilen harç konulur ve oval yada

yuvarlak kapatılır(ben krem peynirli denedim:)
-185 C' de pişirilir (fazla pişirilmemeli yumuşaklığını kaybedebiliyor yaklaşık 30 dk. yeterli)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder