
MALZEMELER:
-4 büyük patlıcan
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 adet limon suyu
SOSU İÇİN:
-4 yemek kaşığı mayonez
-3 yemek kaşığı yoğurt
-3 diş sarımsak
-10 adet siyah zeytin
-2 adet közlenmiş biber
-2 adet sivri biber
-kıvırcik marul
YAPILIŞI:
-Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimletin.
-sivri biberlerin tohumlarını çıkartıp kıyın.
-köz biberleri şeritler halinde kesin.
-4 büyük patlıcanı ateş üzerine koyarak közleyin.(ben fırınladım.)
-kabuklarını soduktan sonra üzerlerine limon suyunu gezdirin.
-biraz tuz ilave edin ve çatal yardımıyla karıştırarak patlıcanlarıda ezin.
-üzerine zeytin yağı ilave edin.
SOSU İÇİN;
-derin bir kasede mayonezi,yoğurdu,kıyılmış sarımsağı bir çatal yardımıyla köz patlıcana ilave edip karıştırın.
-hazır lanmış patlıcanları yeşillik koyduğunuz servis tabağına alın.
-üzerine sikıyılmış sivribiber,sarımsak halkaları,közbiber,siyah zeytin ile süsledikten sonra servis edin.(sağlıklı lezzetler)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder