Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Eylül 2009 Pazar

ATAYIF (lübnan mutfağı)

Dünya mutfağı denince biraz korkardım zahmetinden.oysa bizim mutfağımız sanki daha zahmetli fotoğrafta gördüğünüz bu tarif hem çok kolay hemde kaymak sevenler için çok lezzetli.
MALZEMELER:
-1 su bardağı ılık süt
-bir tutam kuru maya
-1 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-bir tutam tuz
-tereyağı
-kaymak
-toz antepfıstığı
-biraz kiraz şekerlemesi yada vişne reçelinin taneleri
süt,maya,un,toz şeker ve tuzu bir kaba alıp karaıştırın.karışımdan servis kaşığıyla alıp,tereyağı ile yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya dökün.önlü arkalı pişirin.karışım bitene kadar pişirmeye devam edin.hamurları yarım ay şeklinde avucunuzun içinde tutarak içerisine hazır kaymakğı tatlı kaşığı ile koyun.toz antep veya fındık,cevizde olabilir batırıpen üstüne vişne tanelerini koyun.yuvarlak büyük bir tabağa servis yapılacak şekilde dizin ortasına istersenizinceltilmiş marmelat koya bilirsiniz...(sağlıklı lezzetler)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder