Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Nisan 2011 Perşembe

MİSKET KÖFTE

MALZEMELER:

1.harcı için

◦yarım kg köftelik, iki kere çekilmiş yağsız kıyma

◦2 dilim kepek ekmeğinin içi, ufalanmış

◦3 yemek kaşığı sızma zeytrinyağı

◦3 yemek kaşığı süt

◦1 tatlı kaşığı karabiber

◦1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre)

◦1 yumurta

◦1 tatlı kaşığı kekik

◦1 tatlı kaşığı tuz

◦1 çay bardağı ince doğranmış maydanoz

2.ayrıca

◦1,5 su bardağı ayçiçek yağı

◦2 baş kuru soğan

◦1 tatlı kaşığı tuz

◦1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz

hazırlanması:
1. köfte harcı için gereken malzemelri iyice yoğurun. harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (10-15 dk.) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koarıp yuvarlayın ve bir tepsinin üzerine dizin. (eğer hemen kullanmayacaksanız tepsinin üzerine streç geçirip bu halde buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz.)
2. köfteleri içleri pişene kadar arada kevgirle çevirerek kızartın. servis yaparken kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün. 10 dk. sonra soğanları yıkayın, sıkıp kenara alın.
3. 1 su bardağı kıyılmış maydanozun yarısını servis tabağına serpin. üzerine köfteleri yerleştirin. kalan maydanozu soğanlarla karıştırıp köftelerin üzerine yayın.

( PORTAKAL AĞACININ ELLERİNE SAĞLIK)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder