MALZEMELER:
1.harcı için
◦yarım kg köftelik, iki kere çekilmiş yağsız kıyma
◦2 dilim kepek ekmeğinin içi, ufalanmış
◦3 yemek kaşığı sızma zeytrinyağı
◦3 yemek kaşığı süt
◦1 tatlı kaşığı karabiber
◦1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre)
◦1 yumurta
◦1 tatlı kaşığı kekik
◦1 tatlı kaşığı tuz
◦1 çay bardağı ince doğranmış maydanoz
2.ayrıca
◦1,5 su bardağı ayçiçek yağı
◦2 baş kuru soğan
◦1 tatlı kaşığı tuz
◦1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
hazırlanması:
1. köfte harcı için gereken malzemelri iyice yoğurun. harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (10-15 dk.) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koarıp yuvarlayın ve bir tepsinin üzerine dizin. (eğer hemen kullanmayacaksanız tepsinin üzerine streç geçirip bu halde buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz.)
2. köfteleri içleri pişene kadar arada kevgirle çevirerek kızartın. servis yaparken kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün. 10 dk. sonra soğanları yıkayın, sıkıp kenara alın.
3. 1 su bardağı kıyılmış maydanozun yarısını servis tabağına serpin. üzerine köfteleri yerleştirin. kalan maydanozu soğanlarla karıştırıp köftelerin üzerine yayın.
( PORTAKAL AĞACININ ELLERİNE SAĞLIK)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder