Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Nisan 2011 Perşembe

MAHLUTA ÇORBASI

Malzemeler:


- 8 su bardağı et suyu

- 4 kahve fincanı yeşil mercimek

- 4 kahve fincanı un

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 tatlı kaşığı kimyon

- tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Hazırlanışı:
Mercimeği ayıklayıp yıkayın ve tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak et suyunu da ekleyip, 5 dakika kaynatın ve ocaktan alıp süzgeçten geçirin. Tereyağının yarıdan fazlasını tencerede eritip, unu ekleyin. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak unun kokusu gidene kadar kavurun. Mercimeği, tuz ve karabiberi ekleyip sürekli çırparak 10 dakika daha pişirin. Kalan tereyağını tavada kızdırıp toz kırmızı biberi kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın ve üzerlerine sosu gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder