Malzemeler:
1 kilogram koyun kıyması
150 gram pirinç
400 gram sıvı yağı
15 gram un
7 adet yumurta
Bir demet maydanoz
Biraz galeta tozu
Tuz, biber
Yapılışı:
150 gram soğan İncecik doğranır.
75 gram yağ ile saranncaya kadar kavrulur.
3 desil itre su ilave edilir.
Ayıklanarak 30 dakika evvelden ılık suda ıslatılmış pirinç ilave edilir.
Yavaş yavaş pilav haline gelinceye kadar pişirilir.
Kıymanın yarısı, yağsız olarak kavrulur.
Kalan kıymaya ilave edilir.
Pişen pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, biber, 3 yumurta ilave edilip yoğurulur.
İki ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek yuvarlanır.
Oval şekil verilir.
Galeta tozuna bulanır.
Kalan yumurtalar yumurta tenceresinde kırılır.
Hafif ateş üzerinde, yoğurt koyuluğuna gelinceye kadar çarpılır.
Un ilave edilir.
Köfteler bulunarak kızdırılmış yağda kızartılır.
Köfteye garnetör olarak patates ilâve edilir.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder