Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Nisan 2011 Cuma

süslü pasta

Portakallı ve Çikolatalı Kedidili Pastası

6-8 kişilik

Malzemeler:

6,5 su bardağı süt

2 paket kedidili bisküvi

2 paket kakaolu toz puding

1 paket vanilyalı toz puding

1 su bardağı portakal suyu

2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

100gr bitter çikolata

2 çay bardağı iri dövülmüş fındık

Hazırlanması:

Kakaolu toz pudingi 5 su bardağı sütle pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.

Vanilyalı toz pudingi 1,5 su bardağı süt, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırarak pişirin. Dikdörtgen borcamın tabanını kaplayacak kadar kedidili dizin ve üzerine çikolatalı pudingin üçte ikisini dökün.

Tekrar bir sıra bisküvi dizin. Üzerine portakallı pudingi yayın. Tekrar bisküvi dizip çikolatalı pudingin kalanını ekleyin ve kaşığın tersi ile düzleyin. En üste fındıkları serperek en az 2 saat buzdolabında soğutup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder