Malzemeler:
- 1 kg patlıcan
- 1 bardak ayçiçek yağı
İçi İçin:
- 150 gr kıyma
- 2 orta boy soğan
- 1 orta boy domates
- tuz,karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Beyaz Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 1 bardak süt
- biraz tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup yarım parmak inceliğinde dilimleyin. Üzerine tuz serperek yarım saat bekletin. Yıkadıktan sonra peçeteyle suyunu alın. Yağda kızartıp süzgece çıkartın.İnce doğradığınız soğanı 1 kaşık yağla kavurun; kıymayı sonra da domatesi katıp karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber katın.Bir fırın kabına önce patlıcanları sıralayın, üzerine kıymalı içi yayın; bir bardak su veya et suyu katıp suyunu çekene dek pişirin. Hazırladığınız beyaz sosu üzerine yayıp kaşar peyniri serpin. Fırında 15 dk kızartın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder