Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Nisan 2011 Cuma

PATLICAN FIRIN

Malzemeler:

- 1 kg patlıcan

- 1 bardak ayçiçek yağı

İçi İçin:

- 150 gr kıyma

- 2 orta boy soğan

- 1 orta boy domates

- tuz,karabiber

- 1 yemek kaşığı tereyağı

Beyaz Sos İçin:

- 1 yemek kaşığı margarin

- 2 yemek kaşığı un

- 1 bardak süt

- biraz tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup yarım parmak inceliğinde dilimleyin. Üzerine tuz serperek yarım saat bekletin. Yıkadıktan sonra peçeteyle suyunu alın. Yağda kızartıp süzgece çıkartın.İnce doğradığınız soğanı 1 kaşık yağla kavurun; kıymayı sonra da domatesi katıp karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber katın.Bir fırın kabına önce patlıcanları sıralayın, üzerine kıymalı içi yayın; bir bardak su veya et suyu katıp suyunu çekene dek pişirin. Hazırladığınız beyaz sosu üzerine yayıp kaşar peyniri serpin. Fırında 15 dk kızartın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder