Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Nisan 2011 Perşembe

SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI

Malzemeler:


- 4 yemek kaşığı sıvıyağ

- 2 yemek kaşığı un

- 4 adet havuç

- 3 su bardağı süt

- 4 su bardağı et suyu

- 4 adet taze soğan

- Yarım su bardağı bezelye

- Yarım demet dereotu

- Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Taze soğanları ayıklayıp, kıyınız. Dereotunu ayıklayıp, ince ince doğrayınız. Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyiniz. Derin bir tencerenin içine, sıvıyağı koyup kızdırınız. İçine doğranmış taze soğanları koyup, kavurunuz. Taze soğanlar, rengini alınca içine unu ilave edip, unun kokusu gidene kadar pişiriniz. Daha sonra içine et suyunu, sütü karıştırarak ilave ediniz. En son bezelyeleri, rendelenmiş havucu, tuzu-karabiberi ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine kıyılmış dereotu serpip, sıcak olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder