MALZEMELER
60 gr.tereyağı
1/3 su bardağı pekmez
2 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1+1/4 su bardağı un
3 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI
tereyağı,pekmez,esmer şeker,pudra şekeri ve tereyağını bir tencere içerisinde tereyağı eriyesiye kadar karıştırın
erime işlemi gerçekleşince ocaktan alıp soğumaya bırakınız.
soğuyan karışıma un ve tarçını ekleyip yoğurunuz
istediğiniz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı tepsi üzerine aralıklı yerleştirin üzerine çatal yardımı ile bastırın .(çatalı unlamayı unutmayın )
15 dk. altınrengi alanca fırından çıkartın ,kurabiyeler piştikten sonra bile sıcaklığı ile renkleri koyulaşıyor bu yüzden fırın içinde bırakmayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder