Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Nisan 2011 Pazar

TARÇINLI KURABİYE

MALZEMELER

60 gr.tereyağı
1/3 su bardağı pekmez
2 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1+1/4 su bardağı un
3 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI
tereyağı,pekmez,esmer şeker,pudra şekeri ve tereyağını bir tencere içerisinde tereyağı eriyesiye kadar karıştırın

erime işlemi gerçekleşince ocaktan alıp soğumaya bırakınız.
soğuyan karışıma un ve tarçını ekleyip yoğurunuz

istediğiniz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı tepsi üzerine aralıklı yerleştirin üzerine çatal yardımı ile bastırın .(çatalı unlamayı unutmayın )

15 dk. altınrengi alanca fırından çıkartın ,kurabiyeler piştikten sonra bile sıcaklığı ile renkleri koyulaşıyor bu yüzden fırın içinde bırakmayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder