Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Nisan 2011 Pazar

ISLAK KURABİYE

Malzemeler :


* 125 gr margarin

* 1 yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ


* 1 çay bardağı toz şeker

* 1 paket vanilya

* 1 paket kabartma tozu

* 1 paket (125 gr) kakao

* Aldığı kadar un

Şurubu için:

* 1,5 çay bardağı toz şeker

* 1,5 çay bardağı su

Üzeri İçin :

Toz antep fıstığı

Yapılışı :
Margarin eritilir. Yyumurta, sıvı yağ ve toz şeker iyice karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya, kakao ve un ilave edilerek, yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirilir.

Şerbeti kaynatılır, soğutulur.
Sıcak kurabiyeler, soğuk şerbetin içine hızlıca batırılıp, çıkarılarak servis tabağına alınır.
Üzerine toz antep fıstığı serpilip, 1 gece bekletilerek servise sunulur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder