Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Nisan 2011 Pazar

PORTAKALLI VE LORLU KURABİYE

4 portakalın kabuğunu küp küp doğra
3 kere kaynat,
her seferinde suyunu değiştir.
 Sonra bir su bardağı su ve bir su bardağı şeker ile kaynat. Suyunu çekiyor.
Soğuyunca 250 gr lorla karıştır. Karışım soğurken

250 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığı),
1 çay bardağı zeytinyağ,
bir çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,aldığı kadar unu karıştırıp
hamur yap. Hamurdan parçalar al ve içlerini doldur. Üstü pembeleşene kadar pişir, çıkınca da bol pudra şekeri dök.
Not:1- Çay bardakları ajda denilen büyük bardaklardan olacak.
2- Karışımı peynir ile karıştırdıktan sonra tadına bakma, pişirmekten vazgeçebilirsin ama kurabiyeler piştiken sonra lezzet oturmuş oluyor. ( PORTAKAL AĞACI)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder